Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Betaalbare kunst voor binnen en buiten.

Boodschap

Biografie

Mijn naam is Maria Beckers. Geboren op 28-12-’56 te Ulestraten, een dorp in de nabijheid van Maastricht te Zuid Limburg. Na ons huwelijk zijn mijn man en ik na diverse verhuizingen terecht gekomen in het Noord Hollandse dorp Sint Maarten waar we tot vandaag nog met veel plezier wonen en waar ook mijn atelier gevestigd is.


Creatief bezig zijn is een hobby die in de loop der jaren is uitgegroeid tot iets waar ik nu dagelijks mee bezig ben. Een kunst opleiding heb ik niet gevolgd. Ik ben geheel autodidact. Sinds oktober 2012 ben ik lid van de Nationale Associatie voor Beeldende Kunstenaars (NABK).


Mijn creativiteit is begonnen met verschillende materialen zoals lood, speksteen, papydur en klei. Na verloop van tijd kwam ik erachter dat mijn passie ligt in werken met een 2-componenten klei. Het is een prettig materiaal waar ik, al knedend en vormend, met hand en spatel al mijn energie en creativiteit in kwijt kan.

De inspiratie voor het maken van een beeld krijg ik met name in de natuur maar vooral ook door het nauwkeurig bekijken van de cultuur om me heen. Zo kan een kronkel in een boom of een karakteristiek persoon mij spontaan op een idee brengen, wat ik dan in mijn atelier uitwerk tot een nieuwe creatie.


Mijn werken zijn hoofdzakelijk abstract. Ze hebben geen titel of benaming en zo is het voor iedereen mogelijk om zijn eigen invulling te geven aan de betekenis van mijn beelden. Mijn eigen gedachtegang bij het maken van een beeld blijft dan ook van mijzelf.


Met vriendelijke groet,

Maria Beckers.

0