Betaalbare kunst voor iedereen.


Biografie

Mijn naam is Maria Beckers. Geboren op 28-12-’56 te Ulestraten, een dorp in de nabijheid van Maastricht te Zuid Limburg. Na ons huwelijk zijn mijn man en ik na diverse verhuizingen terecht gekomen in het Noord Hollandse dorp Sint Maarten. In 2020 begonnen de Limburgse roots weer te kriebelen en zijn we dan ook weer terug gegaan. We wonen nu in het prachtige Montfort, nabij Roermond. Mijn atelier is aan huis gevestigd, voor wie graag een kijkje wil komen nemen, staat de deur altijd open. 


Creatief bezig zijn is een hobby die in de loop der jaren is uitgegroeid tot iets waar ik nu dagelijks mee bezig ben. Een kunst opleiding heb ik niet gevolgd, ik ben geheel autodidact. Sinds oktober 2012 ben ik lid van de Nationale Associatie voor Beeldende Kunstenaars (NABK).

Mijn creativiteit is begonnen met verschillende materialen zoals lood, speksteen, papydur en klei. Na verloop van tijd kwam ik erachter dat mijn passie ligt in werken met een 2-componenten klei. Het is een prettig materiaal waar ik, al knedend en vormend, met hand en spatel al mijn energie en creativiteit in kwijt kan. De inspiratie voor het maken van een beeld krijg ik met name in de natuur maar vooral ook door het nauwkeurig bekijken van de cultuur om me heen. Zo kan een kronkel in een boom of een karakteristiek persoon mij spontaan op een idee brengen, wat ik dan in mijn atelier uitwerk tot een nieuwe creatie.


Mijn werken zijn hoofdzakelijk abstract. Ze hebben geen titel of benaming en zo is het voor iedereen mogelijk om zijn eigen invulling te geven aan de betekenis van mijn beelden. Mijn eigen gedachtegang bij het maken van een beeld blijft dan ook van mijzelf.


Met vriendelijke groet,

Maria Beckers.